Home > Veehouder > Koesignalen > Darmflora

Darmflora

Darmflora

Wat is darmflora?

Darmflora is de verzamelnaam voor zowel de miljarden goede als de ook altijd aanwezige slechte bacteriën die met elkaar samenleven in de darmen. Deze enorme variatie van bacteriën in de darmen helpt met het verteren van voedsel en het bewaken van de gezondheid, 24 uur per dag. Darmflora hebben we niet alleen hard nodig voor de spijsvertering maar ook voor de stoelgang en voor het immuunsysteem van uw runderen. 

Hoe onderhoudt u de darmflora van uw vee?

De darmen spelen een belangrijke rol in de (spijs)vertering van de runderen. De darmen van de runderen zijn onder te verdelen in verschillende onderdelen. Het eerste deel van de darmen waar de vertering plaats vindt is de dunne darm. De dunne darm kneedt het voedsel en zorgt ervoor dat het vermengd wordt met verteringsenzymen.

Het volgende deel van de darmen dat wordt gepasseerd is de blinde darm, dit is het laatste stukje van de dunne darm. De blinde darm is naast het einde van de dunne darm, ook het begin van de dikke darm. In de blinde darm vindt een fermentatieproces plaats waarbij veel gassen vrijkomen. De dikke darm heeft vervolgens als taak om het vocht uit het verteerde voedsel te halen, samen met de zouten.

De bacteriën en de darmflora aanwezig in de dikke darm zorgen ervoor dat de resten van het voedsel verteerd worden. Om de vertering goed te laten verlopen en ongemakken te voorkomen, is het van belang dat de darmhygiëne bij runderen in orde is.

​​​​Nutriprof heeft geavanceerde producten om de darmflora op orde te krijgen en te houden.

Naar producten

Terug naar het overzicht
© 2021 Nutriprof Sprl