Glyco-Prop

Glyco-Prop is een vloeibare energie-aanvulling voor melkvee op basis van glycerol en propyleenglycol, om de negatieve energiebalans in het begin van de laktatie op te vangen. Daarnaast bevat Glyco-Prop ook additieven die zowel op pens-niveau als op lever-niveau de pas gekalfde koe ondersteunen. Glycoprop is veel smakelijker dan zuiver propyleenglycol, wat bij pas gekalfde koeien een heel belangrijk pluspunt is!
Glyco-Prop is vanaf heden ook te koop in IBC en drum en daardoor interessanter geprijsd.

Maths Vitamine E/SE Mix

Vitamine E/Se wordt gebruikt als ‘vitamine-boost’ om de weerstand op niveau te krijgen. Het produkt bevat 50.000 mg vitamine E en 50 mg pens bestendig selenium.
Gebruik : 25 – 50 g/dier/dag (gedurende 2 à 3 weken naast de gebruikelijke mineralen).

Kalveropfok: gezond en economisch opfokken

Nu het melkquotum verdwenen is zien we weer een toenemend verbruik van kunstmelk in de kalveropfok. Het is voedertechnisch niet alleen interessanter voor het kalf, maar ook voor de veehouder is het economisch interessanter om kunstmelk te voederen. Het financiëel voordeel is afhankelijk van de melkpoeder tussen 16 en 34 €/kalf. In een periode waar de melkprijzen onder druk staan is elke euro belangrijk voor de veehouder.

Ecolab Hygiëne producten

Alle verpakkingen van Ecolab Hygiëne producten zijn nu 20 kg geworden.
Speendippen tussen 2 melkbeurten is genoegzaam bekend. Het voorkomt dat infecties via het slotgat de uier infecteren.

Daarnaast hebben de Ecolab Hygiëne producten een extra werking:

-IO-Shield D: vormt een zichtbare beschermlaag op de speen, waardoor een perfecte bescherming tussen 2 melkbeurten.
-Veloucid D: heeft een extra huidverzorgende werking om zo de spenen (+slotgat) soepel en elastisch te houden. Vooral bij schraal voorjaarsweer is dit heel belangrijk.
-Film-Utile D: naast de goede huidverzorging werkt dit produkt ook vliegwerend.
-Oxy-Foam D: schuimend en desinfecterend voorbehandelingsmiddel voor schone spenen

De meeste veehouders gebruiken een speendipproduct, maar niet altijd zijn de verwachtingen ingelost omdat ze niet het juiste dipproduct gebruiken. Een juist advies in functie van de behoeften is hierin heel belangrijk.