Home > Nieuws > Wijzigingen in ons assortiment

Wijzigingen in ons assortiment

28 januari 2016

Wijzigingen in ons assortiment

Transport/verpakking

Met de tolheffing voor vrachtwagens op onze snelwegen in het vooruitzicht, maar ook vanuit efficiëntie, zullen we, waar mogelijk, de grondstoffen tot 1200 kg product op een pallet stapelen. Omdat wij de transportkosten per pallet berekenen zullen uw kosten per saldo dalen, echter er zal ook tot 20% meer product geleverd worden bij bestelling van een ‘volle pallet’. Ook verdwijnen de ‘europallets’ en zal alles op ‘verloren’ pallets worden geleverd.

Grondstoffen

Vanaf heden heeft Nutriprof een aantal nieuwe grondstoffen/verpakkingen beschikbaar. We maken gelijk van de gelegenheid gebruik om alle grondstoffen op een aparte pagina te presenteren!

Grondstoffen:
– Natrium Bicarbonaat nu ook in 1000kg Big Bags
– Calcium Carbonaat nu ook in 1000kg Big Bag
– Magnesium Oxide in 25kg zak en 1000kg Big Bags
– Strooizout t.b.v. ijs en sneeuwbestrijding in 1000kg Big Bags

Vloeibare grondstoffen:
– Melasse (rietsuiker) in 1400kg IBC of 250 kg drum
– Glycerine 80% non-GMO Feed grade in 1200kg IBC of 240kg Drum

Glyco-Prop

Glyco-Prop is een vloeibare energie-aanvulling voor melkvee op basis van glycerol en propyleenglycol, om de negatieve energiebalans in het begin van de laktatie op te vangen. Daarnaast bevat Glyco-Prop ook additieven die zowel op pens-niveau als op lever-niveau de pas gekalfde koe ondersteunen. Glycoprop is veel smakelijker dan zuiver propyleenglycol, wat bij pas gekalfde koeien een heel belangrijk pluspunt is!
Glyco-Prop is vanaf heden ook te koop in IBC en drum en daardoor interessanter geprijsd.

Maths Vitamine E/SE Mix

Vitamine E/Se wordt gebruikt als ‘vitamine-boost’ om de weerstand op niveau te krijgen. Het produkt bevat 50.000 mg vitamine E en 50 mg selenium.
Gebruik : 25 – 50 g/dier/dag (gedurende 2 à 3 weken naast de gebruikelijke mineralen).

Kalveropfok: gezond en economisch opfokken

Nu het melkquotum verdwenen is zien we weer een toenemend verbruik van kunstmelk in de kalveropfok. Het is voedertechnisch niet alleen interessanter voor het kalf, maar ook voor de veehouder is het economisch interessanter om kunstmelk te voederen. Het financiëel voordeel is afhankelijk van de melkpoeder tussen 16 en 34 €/kalf. In een periode waar de melkprijzen onder druk staan is elke euro belangrijk voor de veehouder.

Ecolab Hygiëne producten

Alle verpakkingen van Ecolab Hygiëne producten zijn nu 20 kg geworden.
Speendippen tussen 2 melkbeurten is genoegzaam bekend. Het voorkomt dat infecties via het slotgat de uier infecteren. Daarnaast hebben de Ecolab Hygiëne producten een extra werking:
-IO-Shield D: vormt een zichtbare beschermlaag op de speen, waardoor een perfecte bescherming tussen 2 melkbeurten.
-Veloucid D: heeft een extra huidverzorgende werking om zo de spenen (+slotgat) soepel en elastisch te houden. Vooral bij schraal voorjaarsweer is dit heel belangrijk.
-Film-Utile D: naast de goede huidverzorging werkt dit produkt ook vliegwerend.
-Oxy-Foam D: schuimend en desinfecterend voorbehandelingsmiddel voor schone spenen

De meeste veehouders gebruiken een speendipproduct, maar niet altijd zijn de verwachtingen ingelost omdat ze niet het juiste dipproduct gebruiken. Een juist advies in functie van de behoeften is hierin heel belangrijk.

Terug naar het overzicht
© 2022 Nutriprof Sprl