Home > Nieuws > Vruchtbaarheidsproblemen?

Vruchtbaarheidsproblemen?

23 november 2018

Vruchtbaarheidsproblemen?

Bij tal van veehouders horen we dat de weerstand en daarmee in veel gevallen de vruchtbaarheid te wensen overlaat. Koeien komen veelal correct tochtig maar drachtigheid na eerste inseminatie is beduidend lager dan andere jaren.

Uiergezondheid

Ook qua uiergezondheid (verhoogd celgetal, regelmatig subclinische uierontsteking,..) blijkt een probleem die vaker voorkomt dan gewoonlijk. Hoe dit te verklaren is, is voor ons ook niet geheel duidelijk, maar de warme en daarmee voor de dieren ‘lastige’ zomer zal mede aan de oorzaak hiervan liggen.

Advies is daarom om gedurende 4 tot 6 weken de hoeveelheid mineralen op te trekken met 50 % (120 gr/d/d wordt 180 gr/d/d gedurende die periode). Zo kan het dier de nodige tekorten terug aanvullen.

Vruchtbaarheidproblemen?

Bij vruchtbaarheidsproblemen zien we ook vaak een drastisch tekort van Vitamine E en Selenium. Math’s vitamine E/selenium mix is dankbaar om dit gedurende 4 à 6 weken supplementair te verstrekken... Dosis: 25 à 50 gr/d/d

Math’s Vitamine E/Se mix bevat 50.000 mg vitamine E + 50 mg organisch selenium. Dit is de maximum toegelaten hoeveelheid organisch selenium. 

Naar Product

Terug naar het overzicht
© 2022 Nutriprof Sprl