Home > Nieuws > Voorkom Blauwtong ziekte

Voorkom Blauwtong ziekte

28 maart 2019

Voorkom Blauwtong ziekte

Blauwtong is een virusziekte die voornamelijk voorkomt bij schapen. De ziekte is vernoemd naar een van de symptomen die als gevolg ervan kan optreden, namelijk de blauwe tong die dieren kunnen krijgen, wat veroorzaakt wordt door cyanose. Naast schapen kunnen ook rundvee en geiten besmet worden met het blauwtongvirus. Blauwtong is niet overdraagbaar op mensen en vormt dus geen bedreiging voor de mens. De verspreiding van blauwtong vindt plaats via vijf verschillende muggensoorten van het geslacht Culicoides

Wanneer dieren besmet zijn met blauwtong en een mug van het geslacht Culicoides steekt het dier, dan wordt de mug drager van het blauwtongvirus. Als deze mug vervolgens een vatbaar dier steekt kan dit dier besmet worden met blauwtong. Het overdragen van het virus door een besmette mug op de volgende generatie muggen maakt het uitroeien van de ziekte zeer moeilijk.

voorkom blauwtong tbv de juiste likemmersBelangrijk is om de muggen op afstand te houden van herkauwers zodat deze niet gestoken worden.

mug

 

 

 

Het gebruik van likemmers met een mengsel van insectenwerende plantenextracten helpt de veehouder om deze ziekte te bestrijden door deze bloedzuigende muggen af te weren.

Ons aanbod likemmers...

Waar te koop?

Terug naar het overzicht
© 2022 Nutriprof Sprl