Home > Nieuws > Vilofoss investeert in een nieuwe premix- en ve...

Vilofoss investeert in een nieuwe premix- en veevoederfabriek in Denemarken

4 november 2019

Vilofoss investeert in een nieuwe premix- en veevoederfabriek in Denemarken

Een van Europa's toonaangevende landbouwbedrijven, de DLG Group, zet de reeks grote projecten in Denemarken voort. Dit keer met een driecijferig DKK miljoeneninvestering in een nieuwe Vilofoss fabriek in premix en veevoeders die wordt gerealiseerd in Denemarken.

De investering in de fabriek is onlangs goedgekeurd door de raad van bestuur van DLG en is de laatste van verschillende grote projecten in Denemarken, waaronder het nieuwe hoofdkantoor, de grootste graanterminal van Denemarken en een nieuw logistiek centrum. Het zijn allemaal belangrijke onderdelen van de strategie van de DLG Group, Leading the Way 2021, waarbij de focus ligt op het creëren van groei en het uitbreiden van de positie van DLG als een van Europa's toonaangevende landbouwbedrijven.

De Deense markt is natuurlijk een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. We menen het als we zeggen dat DLG het voortouw moet nemen en we zijn er trots op om opnieuw een nieuw, groot project in Denemarken aan te mogen kondigen. Het is een investering in de toekomst die onze klanten ten goede zal komen”, zegt Kristian Hundebøll, Group CEO van DLG.

Met een omzet van bijna 49 miljard DKK en meer dan 6.000 werknemers is DLG een van de grootste bedrijven van Denemarken. Premix en veevoeders zijn een van de meest winstgevende bedrijfsonderdelen van de groep. Daarom is de investering in de nieuwe Vilofoss fabriek in lijn met de strategie van de groep.

State-of-the-art en sterk geautomatiseerd
Vilofoss, de belangrijkste pijler van de premix- en veevoeder-activiteiten van DLG, heeft een omzet van 3 miljard DKK en is een van de grootste spelers op de Europese markt voor vitamines en mineralen voor de veehouderij. Jacob Holm, CEO van Vilofoss, is verheugd dat de raad van bestuur van DLG de plannen voor de nieuwe investering heeft goedgekeurd.

“De nieuwe fabriek zal worden gebouwd in het verlengde van de bestaande fabriek van Vilofoss in Brædstrup, en we verwachten dat de bouw in 2020 zal beginnen. Wanneer de fabriek volgens planning in 2022 zal worden voltooid, zal het een state-of-the-art, sterk geautomatiseerde fabriek van 900 vierkante meter zijn met één productielijn met een capaciteit van 50.000 ton per jaar. Op de lange termijn zal het mogelijk zijn om uit te breiden met een extra productielijn.”

“Dit is een belangrijke stap voor zowel de Deense- als de internationale business van Vilofoss. De nieuwe fabriek zal een sleutelrol spelen bij het verzekeren van groei, verstevigen van de concurrentiepositie in Denemarken en de winstgevendheid. Al met al moet het ervoor zorgen dat we sterk blijven op de Deense markt ten behoeve van onze klanten en eigenaars”, zegt Jacob Holm.

Verdere informatie
Jesper Heinrichs, persvoorlichter, DLG Group, +45 52 38 36 04, jes@dlg.dk

Terug naar het overzicht
© 2022 Nutriprof Sprl