Home > Nieuws > Nutriprof neemt de mineralentak over van Schipp...

Nutriprof neemt de mineralentak over van Schippers Europe BV.

30 september 2016

Nutriprof neemt de mineralentak over van Schippers Europe BV.

Per 1 oktober a.s. neemt Nutriprof de mineralentak over van Schippers Europe BV, voor het berekenen van voederrantsoenen in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Volgens beide bedrijven een goede stap voor een optimale advisering en verdere ontwikkeling van de Europese veehouderij.

Schippers richt zich in de toekomst verder op de ontwikkeling van producten en concepten voor een optimale, preventieve, diergezondheid. Een goed voorbeeld hiervan is het MS Optima Concept voor het optimaliseren van de transitieperiode “Dit concept ontzorgt de veehouder en zorgt ervoor dat koeien probleemloos door de transitieperiode komen, aldus Wilco de Crom, European Division Manager Dairy Schippers. Overige concepten van MS Schippers zijn onder andere Total Water Care voor optimaal drinkwater en het Uiergezondheidsconcept.

Schippers is een ambitieuze, innovatieve verkooporganisatie met 50 jaar “Passion for Farming”. Mark Schippers, algemeen directeur van Schippers: ”We bouwen onze sterke internationale positie als totaalleverancier voor de Europese veehouder verder uit door continu producten en concepten te ontwikkelen om de diergezondheid en werkzaamheden in de dagelijkse praktijk te optimaliseren”.

Nutriprof, al 40 jaar specialist in de productie van veevoedermineralen, is gevestigd aan de voet van de Ardennen, het hart van de mineralenwinning; daarmee heeft de veehouder toegang tot de kortst mogelijke route van productie tot het erf. Boudewijn Morelissen, algemeen directeur van Nutriprof: “Ruim een jaar geleden heeft Nutriprof de activiteiten van Provimi Belgium NV, onderdeel van Cargill’s Animal Nutrition divisie, overgenomen, sindsdien is er veel geïnvesteerd om het bedrijf toekomst klaar te maken voor de levering van een totaalpakket aan mineralen, likemmers, kalvermelken en specialiteiten. Deze overname is voor ons een belangrijke stap om ook de veehouder buiten België toegang te geven tot hoge kwaliteit producten, met een aangename service en aantrekkelijke prijzen”.

Om de overgang zo soepel mogelijk te verlopen heeft Nutriprof een speciaal bestelportal ontwikkeld; bestaande klanten krijgen een login en zien gelijk hun vertrouwde producten, die met 1 druk op de knop besteld kunnen worden. Boudewijn Morelissen vervolgt: “een betrouwbare en eenvoudige levering is belangrijk; samen met de topkwaliteit van onze producten en aantrekkelijke prijzen hebben we een interessant aanbod voor de veehouder”.

Nutriprof is ontstaan na een afsplitsing van Provimi Belgium uit Cargill’s premix en diervoeding bedrijf. Nutriprof staat voor Nutrition for professionals. Wij produceren en leveren een breed scala aan producten voor de veehouderij en mengvoerindustrie. Onze missie is eenvoudig; kwaliteit, gemak en aantrekkelijke prijzen. Wanneer de veehouder gelukkig is met de prestaties die wij leveren, hebben wij ons doel bereikt. Nutriprof, “we deliver farmer happiness”.

Terug naar het overzicht
© 2022 Nutriprof Sprl