Home > Nieuws > Merkt u de gevolgen van de droge zomer al?

Merkt u de gevolgen van de droge zomer al?

19 oktober 2018

Merkt u de gevolgen van de droge zomer al?

Nieuwsbrief oktober 2018

We hebben een uitzonderlijk warme en droge zomer achter de rug, als we de geleerden moeten geloven gaan we hier de komende jaren regelmatig mee te maken hebben. Het is goed te realiseren wat voor gevolgen dit voor u heeft, ook richting de wintermaanden met minder kwalitatief tot weinig ruwvoer op voorraad om realiseren van een optimale voerefficiëntie in de weg staat. 

Uw graskuil bevat dit jaar zeer waarschijnlijk een te laag eiwitgehalte en een te hoog gehalte ammoniak door een mindere benutting van de stikstof meststoffen als gevolg van de droogte. Een lager aandeel droge stof aan gras die per hectare werd geoogst ten opzichte van de reguliere meststofdoseringen met betrekking tot de opbrengstverwachtingen. Ook hier geldt: een zorgvuldige kuilanalyse om zo uw rantsoen te kunnen optimaliseren.
 
Uw maiskuil bevat weinig zetmeel en een meer dan gewenste hoeveelheid suikers waardoor er vragen rijzen rond de conservering van uw maiskuil. Denk hierbij aan productie van gas en alcohol kort na het inkuilen met als gevolg een snel verterende kuil.

Een zorgvuldige kuilanalyse moet duidelijk maken hoe wij uw rantsoen kunnen optimaliseren met technische ondersteuning door onze Nutriprof adviseurs in samenspraak met uw vertrouwde dealer in de regio om op gepaste tijdstip de juiste producten in te zetten.

Met vriendelijke groet,
Uw Nutriprof team

De oplossingen van Nutriprof...


Nieuwe website

Nutriprof heeft een compleet nieuwe website met veel nuttige informatie voor u, maar wist u dat er een bijzonder handige tool is toegevoegd?

Door uw postcode of woonplaats in te voeren vindt u direct 3 Nutriprof dealers bij u in de buurt. Deze dealers hebben ons complete productportfolio voor u beschikbaar.

Vind een dealer...


Wist u dat u eenvoudig contact met onze specialisten kunt opnemen via onderstaande buttons?

Stel ons uw vraag...  Neem contact op...

Terug naar het overzicht
© 2022 Nutriprof Sprl