Home > Nieuws > Cargill verkoopt de Belgische productie en dist...

Cargill verkoopt de Belgische productie en distributie van veevoeder voor herkauwers aan Nutriprof

2 april 2015

Cargill verkoopt de Belgische productie en distributie van veevoeder voor herkauwers aan Nutriprof

“Deze verkoop past in de strategie van Cargill om zich te concentreren op haar kerncompetenties in de rundvee voedersector. Nutriprof is een strategische partner die zal bijdragen tot het succes op lange termijn van onze veevoeder activiteiten in de herkauwerssector in België,” zegt Dick Hordijk, Managing Director van Europe Middle East Africa van de Premix & Nutrition Business. ‘Cargill is al meer dan 60 jaar actief in België en binnen de veevoedersector een van de marktleiders in de Benelux en Frankrijk. Via de distributie-overeenkomst met Nutriprof blijven we onze klanten in België bedienen.’

Boudewijn Morelissen, de Managing Director van Nutriprof, geeft aan dat ‘het een unieke kans is om dit bedrijf als een onafhankelijke onderneming verder te ontwikkelen. Ons doel is om het bedrijf nog dichter bij de klanten te brengen en bovendien optimale flexibiliteit te kunnen aanbieden. We zijn ook enthousiast om Cargill als sterke partner te behouden om toegang te hebben tot producten en know-how van topkwaliteit.’

Over Cargill

Cargill levert voedings-, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten aan heel de wereld. Samen met boeren, klanten, overheden en onze omgeving helpen we mensen om te groeien en zich te ontwikkelen, steunend op onze expertise en 150 jaar ervaring. Onze 145.000 werknemers in 67 landen zetten zich dagelijks in om de wereld op een verantwoorde manier van voedsel te voorzien, onze impact op het milieu te beperken en de samenleving waarin we wonen en werken te verbeteren.Bezoek Cargill.com en ons News Center voor meer informatie.

Cargill is al sinds 1953 actief in België en heeft er meer dan 1000 werknemers in negen vestigingen: Antwerpen (twee vestigingen), Gent, Herent, Izegem, Mechelen, Moeskroen, Villers-le-Bouillet en Vilvoorde.

Voor meer informatie: www.cargill.com en www.cargill.be

Over Nutriprof

Nutriprof blijft actief in Villers-le-Bouillet, België. Twee productielijnen produceren er een groot assortiment aan giet- en persblokken. Daarnaast levert Nutriprof ook kalvermelkvervangers, mineralen en ingredienten aan meer dan 150 handelaren in de veesector. Bezoek www.nutriprof.be voor meer informatie.

Terug naar het overzicht
© 2022 Nutriprof Sprl