Home > Likemmers- & blokken

Likemmers- & blokken

Nutriprof made in BelgiumHoud uw vee gezond, let op mineralen!

 Op 50% van de melkveebedrijven met gezondheidsproblemen is een tekort aan mineralen een mogelijke oorzaak. Dat blijkt uit schattingen van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Als koeien onvoldoende mineralen, vitaminen en spoorelementen kunnen opnemen, neemt de kans op gezondheidsproblemen toe. Ook kan de melkproductie dalen. Voorkom daarom gebrekziekten en verstrek voldoende mineralen, spoorelementen en vitaminen aan uw vee.

Mineralen, spoorelementen en vitaminen zijn noodzakelijk

Rundvee heeft de mineralen en spoorelementen nodig. De behoefte hieraan van jongvee, melkvee en droogstaande koeien en vleesvee verschilt sterk per element. Nutriprof produceert mineralenemmers, waarvan de specifieke samenstelling geschikt is voor melkvee, jongvee, droogstaand vee, vleesvee, paarden of schapen. Een optimale voorziening aan mineralen, spoorelementen en vitaminen is belangrijk voor het goed functioneren van dieren en hun afweer tegen infecties. Tekorten kunnen leiden tot gezondheids- of vruchtbaarheidsproblemen of groeivertraging. Maar let op, overdosering kan ook problemen met de gezondheid opleveren!

Nutriprof is de specialist in likemmers en -blokken en produceert een uitgebreid gamma Math’s likemmers op 2 productielijnen. Eén voor geperste emmers en één voor gegoten emmers. Ook leveren wij de klassieke liksteen.

Naast de emmers van 10 t/m 25 kg produceert Nutriprof eveneens kuipen van 70 kg en blokken van zelfs 250 en 500 kg.

Rundvee blijft de belangrijkste toepassing voor likblokken, maar de laatste jaren zien we een toenemende interesse voor zowel schapen, geiten als paarden.

Voordelen van likemmers:

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Onbeperkt beschikbaar
  • Vrije opname naar behoefte door dieren
  • Het likken bevordert de speekselproductie
  • Gemakkelijk op te slaan en te hanteren
  • De lege emmer die na gebruik overblijft, kan voor diverse toepassingen hergebruikt worden
© 2023 Nutriprof Sprl