Nutriprof levert niet alleen een breed scala aan rundvee mineralen en specialiteiten, maar ook belangrijke grondstoffen zoals Glycerol, Calcium Carbonaat, Natrium Bicarbonaat, Zout, Magnesium Oxide, Molasse en nog veel meer. Nutriprof betrekt deze producten internationaal direct bij de bron en kan deze leveren in zakgoed, big bag of in bulk uit voorraad tegen aantrekkelijke tarieven. Wij leveren binnen 48 uur op ieder adres in België of Nederland. Grondstoffen aankopen was nog nooit zo eenvoudig. Vanzelfsprekend is Nutriprof GMP+ FSA B1 Gecertificeerd.

Natriumbicarbonaat

Nutriprof levert een zeer zuivere vorm van natriumbicarbonaat (NaHCO3). Bicarbonaat zit van nature in het speeksel van de koe en heeft een neutraliserende werking op zuren. Bij hoogproductief melkvee schiet de eigen bicarbonaatproductie tekort. Met een rantsoen met 250 gram Natrium Bicarbonaat per koe per dag, zet u een belangrijke stap in de preventie van pensverzuring. Ook draagt natriumbicarbonaat bij om hittestress te reduceren.

Veehouders kunnen natrium bicarbonaat aankopen via één van onze 150 dealers in België. Bent u een voerleverancier/producent in Nederland of België? Contacteer ons. Wij kunnen u in interessante aanbieding maken voor volle pallets en big bags, eventueel per volle vracht van 24 ton.

Leveringsmogelijkheden

  • 25 Kg zakgoed op pallet: 1200 Kg
  • Big Bags: 1000 Kg
  • Uit voorraad leverbaar

Glycerol 80%  Non-GMO Feed grade

Glycerol is een vloeistof met hoge viscositeit en komt vrij bij de productie van biodiesel vanuit plantaardige olie. Het smaakt zoetig en is hygroscopisch. Glycerol  is een bruine en licht heldere vloeistof met een zoete smaak. Het ongeraffineerde eindproduct levert Nutriprof als Glycerol 80% Non GMO feedgrade.

Wat doet Glycerol bij herkauwers?

Glycerol (of minder correct Glycerine) stimuleert de productie van propionzuur in de pens ten koste van azijnzuur. Dit proces zorgt ervoor dat de energiebenutting van herkauwers over de hele linie beter wordt. Dit leidt tot aanzienlijk hogere voeropnames.

Onderzoeken tonen aan dat het toevoegen van een halve tot één kilo glycerol leidt tot een betere voerconversie bij koeien. Glycerol speelt ook een rol in het behandelen of voorkomen van slepende melkziekte. In beide gevallen van toediening neemt de melkproductie van de koeien toe. Verder zorgt glycerol voor een lagere eiwitafbraak in de pens. Dit leidt tot een verlaging van het ureumgehalte in de melk.

Eigenschappen van Glycerol

Glycerol (C3H8O3) mengt goed in meel- en gepelletiseerd voer (tot 10%). Het product is een goede pellet binder en verbetert de korrelhardheid. Daardoor kan het bijvoorbeeld melasse vervangen. Ook zorgt glycerol voor een verbeterde smakelijkheid van het voer.

Gebruiksadvies Glycerol

Voor rundvee, varkens en vleeskuikens geldt dat tot 10 procent aan glycerol kan worden toegevoegd aan het rantsoen. Voor schapen kan dat tot 20 procent.

Leveringsmogelijkheden

  • IBC: 1200 Kg in nieuwe IBC
  • Drums: 4 x 240Kg drum op pallet
  • Bulk: op aanvraag
  • Uit voorraad leverbaar

Ureum

Ureum bevat 46,6 procent stikstof. Voederureum is een bron van niet-eiwit stikstof (NPN) met een enorm hoog ruw eiwitgehalte: 2920 gram ruw eiwit per kilogram. Bij herkauwers komt de ureumstikstof in de pens snel en volledig vrij als ammonium. We rekenen ureum daarom volledig toe aan het OE (Onbestendig Eiwit).

Vaak wordt voederureum in het krachtvoer gemengd om de onbestendige eiwitbalans (OEB) in evenwicht te brengen.

Leveringsmogelijkheden

  • 25 Kg zakgoed op pallet: 1200 Kg
  • Uit voorraad leverbaar